Consiliul Județean Timiș a emis ordinul de începere pentru execuția lucrărilor de introducere a utilităților pentru locuințele ANL aflate în construcție în comuna Giroc. Vorbim de alimentarea cu apă și de rețeaua de canalizare menajeră și pluvială. Execuția va începe miercuri, 27 iulie. CJ a alocat 6 milioane de lei pentru proiectul ce se întinde pe o suprafață de 26.875 metri pătrați, teren pe care se construiesc 132 de apartamente și 22 de case.

Conform proiectului, se vor executa următoarele lucrări: terasamente; defrișarea vegetației degradate; rețea de alimentare cu apă; branșarea blocurilor ANL și a parcelelor pentru case la rețeaua de apă nou proiectată pe amplasament;  în noduri se prevăd cămine din beton prefabricate cu robineți de închidere pe fiecare conductă;  instalații proprii de ridicare a presiunii pentru apă potabilă amplasate în interiorul blocurilor; rețea de canalizare menajeră; racordarea blocurilor ANL și a parcelelor pentru case la canalizarea nou proiectată pe amplasament; stație de pompare; rețea de canalizare pluvială; guri de scurgere cu sifon și depozit;  separator de hidrocarburi cu by-pass; stație de pompare ape pluviale.

Durata lucrărilor este de patru luni, începând cu 27 iulie 2022.

Reamintim că CJ Timiș a dat în folosință gratuită ANL un teren în suprafață de 26.875 mp, situat în comuna Giroc, Calea Timișoarei, pentru realizarea de locuințe destinate închirierii.

Răzvan IDVOREAN