Ne-a contactat o cititoare dezamăgită de modul în care unii părinți din Timișoara se comportă în parcurile pentru copii. Mulți dintre aceștia fac stricăciuni și deteriorează intenționat mobilierul și elementele din spațiile de joacă, spune ea. 

Gabriela S. ne-a relatat că sâmbătă dimineață a ieșit cu copilul în parcul de pe strada Hărniciei, unde a observat că dalele din cauciuc au fost ridicate pentru a se crea o zonă de joacă cu nisip. „În parcul de pe strada Hărniciei am găsit sâmbătă dimineață o mămică ce voia neapărat ca cei mici să se joace la nisip. Soluția pe care a găsit-o a fost să ridice dalele din cauciuc de pe jos și să se joace împreună cu copiii în nisipul de dedesubt. Din păcate tot ridicând plăcile respective, care nu au fost gândite pentru a fi ridicate, colțurile rămân îndoite în sus și devin un pericol de împiedicare pentru copiii mai mici. Chiar dacă în acest parc nu există ladă cu nisip, în apropiere sunt două parcuri unde este nisip. Clăbucet are chiar două lăzi, dintre care una este tot timpul sub copac, la umbră. Deci existau soluții decente, care nu implicau distrugere.”

Ea spune că nu e prima dată când observă astfel de comportamente sau neglijența părinților față de mobilierul din parcuri. 

„În unele parcuri găsim peste noapte mobilierul distrus și dăm vina pe cei de pe stradă, ce își fac veacul acolo noaptea, găsim nisipul din lădița cu nisip împrăștiat câțiva metri în jurul ei și dăm vina pe copii sau pe câinii vagabonzi, însă de cele mai multe ori înșiși părinții cu copii sunt cei ce distrug. Mereu vedem ce ne lipsește și vrem constant <<o țară ca afară>> dar adevărul e că din cauza unor astfel de cetățeni, care au doar drepturi și nu obligații, nici nu merităm să ni se ofere mai mult decât avem, pentru că nici puținul acesta nu suntem în stare să îl îngrijim și să nu îl deteriorăm”, a adăugat timișoreanca. 

 

Ioana NICOLESCU