Elevii de la colegiul C.D. Loga din Timișoara care au fost internați marți seară la Spitalul Municipal din Gheorgheni din cauza unei toxiinfecții alimentare, au fost externați în cursul zilei de joi.

Potrivit unui comunicat emis de unitatea spitalicească și citat de colegii de la Stirile Transilvaniei, cei zece elevi internați au primit îngrijirile medicale, iar în urma tratamentelor starea lor de sănătate s-a ameliorat și cei mici nu au mai prezentat simptome de vărsături, febră și greață. Reprezentanții spitalului au mai transmis că părinții elevilor au fost informați despre starea de sănătate a copiilor și în urma unei întâlniri a mai multor discuții între părți, a fost luată decizia ca cei mici să fie externați.

Vă reamintim, zeci de copii de la colegiul C.D. Loga din Timișoara au suferit din cauza unei toxiinfecții alimentare, în tabără la Lacul Roșu. Marți dimineața, elevii au început să se simtă rău și au chemat medicul din zonă, iar starea copiilor a rămas stabilă până spre seară. La scurt timp după ce au luat cina au început să acuze din nou diverse simptome, după ce au consumat, potrivit reprezentanților C.D. Loga, pâine prăjită, ceai, mămăligă și brânză. Potrivit ISU Harghita, acolo s-au deplasat trei echipaje cu autospeciale pentru transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă de la Gheorgheni, care i-au transportat pe cei mici la spital, unde au fost internați.

 

Răzvan IDVOREAN