Universitatea de Vest din Timișoara scoate la concurs peste 11 mii de locuri pentru anul universitar 2022 – 2023. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, iar documentele vor trebui prezentate fizic de către candidați, la centrele speciale, înainte de admitere.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, instituția de învățământ a organizat şi în acest an mai multe centre de admitere, atât la sediile din municipiul Timişoara, cât şi în mai multe judeţe din bazinul principal de selecţie a studenţilor, respectiv în Arad, Alba, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Satu Mare şi Vâlcea.

Oficialii UVT au transmis că aspiranţii la studii universitare şi-au început oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaţilor mai facilă - admitereonline.uvt.ro

Potrivit sursei citate anterior, la toate programele de studii universitare de licenţă procesul de admitere presupune susţinerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central sau la sediile facultăţilor, fie pentru testarea cunoştinţelor/aptitudinilor conexe domeniului de studii ales şi a capacităţilor cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităţilor lingvistice şi de raţionament.

Detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

 

Răzvan IDVOREAN