Ziua Copilului, un prilej de bucurie pentru cei mici, va fi marcată în Timișoara prin mai multe activități organizate de autoritățile locale și județene. Acestea sunt programate atât în aer liber cât și în mai multe săli din oraș, acolo unde se vor desfășura spectacole.

La fel ca și în alți ani, Parcul Copiilor va fi punctul central al distracției. Chiar dacă este departe de felul în care ar trebui să arate o zonă destinată celor mici, aici vor fi organizate mai multe activități care cu siguranță vor stârni interesul:

  • Joc și comunitate – demonstrații cu ISU, IPJ, IJJ, ANA și Crucea Roșie; prezentarea echipamentelor și a tehnicilor de intervenție; exerciții demonstrative cu câini și expuneri de tehnică de intervenție; prezentări Aquatim; plimbări cu trotinete și biciclete împreună cu STPT
  • Joc pe apă – plimbări ghidate cu vaporetto (plecări din oră în oră, din stația Pârvan)
  • Joc și natură – ateliere ecologice cu materiale reciclabile, „Ițe încâlcite” – povești cu semințe și hârtie reciclată
  • Joc și creativitate – ateliere creative, jucării din lemn
  • Joc și povești – teatru de păpuși și ateliere de lectură
  • Joc și sport – activități sportive pentru copii și un campionat de „Rațele și vânătorii”, de la ora 11
  • Joc la scenă – spectacole pentru copii la Amfiteatru, de la ora 9:45. Spre seară, după tamburașii de la Novi Sad, pe la Amfiteatru vor trece tamburașii Liceului „Dositei Obradovic” din Timișoara, dar va fi organizat și spectacolul pentru copii „Iovan Iorgovan”, cu coregrafie și muzică live, în interpretarea Ansamblului Timișul Junior, de la ora 18. Programul se încheie la 19:30, „în lumea lui Disney”, cu proiecții și melodii din filmele Disney, interpretate de corul „Ion Românu” al Filarmonicii „Banatul”.

La Consiliul Județean Timiș vor fi organizate mai multe ateliere pentru copiii cu vârste de peste 3 ani, dar și spectacole. De la ora 11 este programat spectacolul de teatru  ”Croitorașul cel Viteaz”, ulterior, în intervalul orar 12-15 cei mici vor putea participa la ateliere de origami, mânuire de păpuși și marionete, jonglerii, dans și desene pe asfalt. De la ora 15 este programat ultimul spectacol, ”Noua peveste a Scufiței Roșii”.

La Iulius Town, între orele 10-21, vor fi amplasate 4 tobogane gonflabile, iar pe scena ce va fi amenajată, de la ora 11 la 21, vor fi spectacolele de dans, balet, teatru de păpuși, muzică, sport și fashion. De la ora 12, copiii vor avea întâlnire cu marionetele în lumea fascinantă a teatrului de păpuși, iar de la ora 18 vor fi prezentări de modă pentru cei mici. Între orele 16 și 19, vor fi organizate mai multe sesiuni de facepainting, dar și ateliere de creație.

În Parcul Botanic va fi organizată de la ora 12 o bătaie cu apă, iar stadionul Știința se va transforma într-o lume a distracțiilor pentru cei mici. Programul bogat, derulat între orele 10:00 - 18:00, include Teatru pentru Copii - Merlin, cu „Noua poveste a Scufiței Roșii” (orele 11:00 - 12:00), Pinata Party, Face painting, Jocuri, petrecere cu personajele de poveste Elsa, Anna, Mickey, Minnie, Batman, Pisoi, Belle, Albă ca Zăpada, desene pe asfalt (orele 13:00 - 16:00). Pe parcursul întregii zile vor fi disponibile tobogane, trambuline, carusel, cabină foto, tonete cu burgeri, înghețată, vată de zahăr, clătite, răcoritoare, în timp ce membri clubului Sportiv Politehnica Timișoara vor efectua o serie de demonstrații. Tot pe parcursul întregii zile, facultățile Universității Politehnica Timișoara vor organiza o serie de ateliere instructiv educative, dar și distractive.

 

Răzvan IDVOREAN