În data de 1 iunie, copiii din Timișoara pasionați de avioane sunt invitați la prima lecție de zbor. Un număr de trei zboruri vor fi dedicate celor mici, în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului „Avion cu motor, ia-mă și pe mine-n zbor!”, organizat de Tarom.

Cursele vor fi efectuate de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timişoara, iar zborurile vor avea o durată de aproximativ 45 de minute. Copiii se vor îmbarca la bordul unei aeronave Boeing 737-800 NG pentru a se familiariza cu zborul, pentru a face cunoștință cu personalul navigant și pentru a vizita cabina piloților, unde li se vor explica ce presupune pilotarea unui avion, având ocazia să afle cum arată și cum funcționează aparatura de bord. 

De această primă lecție de zbor pot beneficia copiii care la momentul călătoriei au vârste cuprinse între trei ani (împliniți) și 12 ani (neîmpliniți) și care sunt însoțiți de un adult. Un adult va putea însoți un număr de maximum trei copii.  

Minorii cu vârste cuprinse între 12 ani (împliniți) și 18 ani vor putea achiziționa bilet de adult, iar aceștia vor fi acceptați pe zbor și fără însoțitor. Atenție, acestei categorii de minori nu i se aplică statutul de însoțitori pentru alți copii minori.    

Tariful promoțional pentru plecarea din Timișoara este de 33,33 €/ copil, respectiv 63,33 € / adult.              

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul companiei Tarom, secțiunea „Zboruri speciale”, de la orice agenție Tarom sau prin Call Center. 

 

Orarul de zbor: 

Nr. zbor    Data          Decolare/ Aterizare         Ruta               Plecare/ Sosire 

RO4009   1JUN22       TSR   Timișoara (TSR) – Arad (ARW)*   11:00   12:00 

RO4011   1JUN22       TSR   Timișoara (TSR) – Arad (ARW)*   13:00   14:00 

RO4013   1JUN22       TSR   Timișoara (TSR) – Arad (ARW)*   15:00   16:00 

 

Decolarea și aterizarea vor avea loc de pe același aeroport, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timişoara. Selectarea zborurilor se face astfel: Timișoara (TSR) –> Arad (ARW), orașul Arad fiind survolat de aeronavă. 

 

Ioana N.