Oferta de curse charter de vacanță în anul 2022 este cea mai variata și mai bogată din istorie și include 13 destinații din 6 țări și un record de zboruri, 532.

Vara își face din ce în ce mai mult simțită prezența și probabil din ce în ce mai mulți timișoreni se gândesc unde își vor petrece concediul. Cu siguranță anumite persoane vor opta pentru destinații interne, mai ales cele care beneficiază de vouchere de vacanță, însă pentru oamenii care vor să petreacă vacanța în afara granițelor țării, reprezentanții Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara au pregătit sute de zboruri charter.

Potrivit unui comunicat emis de oficialii instituției, cel mai mare număr de curse va fi către Grecia, 192, către destinațiile Creta, Zakynthos, Rodos, Corfu, Lefkada, Skiathos și Kefalonia. Zborurile vor fi operate de la începutul lunii iunie, Creta și Zakynthos având câte trei programate pe săptămână în vârf de sezon, în timp ce celelalte doar câte două zboruri sau unul singur. Luna iunie va aduce și curse către Tunisia, Bulgaria, Spania, destinațiile finale fiind Hammamet, Varna și Palma de Mallorca. Zborurile către aceste orașe de vacanță vor fi câte unul pe săptămână.

Pentru că și Egipt și Turcia sunt destinații aflate la mare căutare, 158 de zboruri au fost programate spre Hurgada și Sharm El Sheikh și 133 către Antalya. În plin sezon Hurghada va avea cinci curse charter pe săptămână, iar Antalya va deține recordul sezonului estival din acest an, cu nu mai puțin de opt curse pe săptămână.

Potrivit reprezentanților aeroportului, oferta de curse charter este cea mai variată și mai bogată din istorie și include 13 destinații din 6 țări și un record de zboruri, 532.

 

Răzvan IDVOREAN