Primăria Municipiului Timișoara deschide înscrierea pe listele de candidați pentru recenzori, pentru recensământul populației și locuințelor.

Până în data de 15 mai este în desfășurare autorecenzarea și autorecenzarea asistată. În cea de-a doua etapă, în perioada 16 - 17 iulie 2022, recensământul se va desfășura prin colectarea datelor în teren, prin interviuri faţă în faţă,cu ajutorul tabletelor. Pentru această etapă, primăria încheie contracte de prestări servicii pentru un număr de 341 de recenzori pentru colectarea datelor în teren și 17 recenzori șefi pentru monitorizarea și coordonarea colectării datelor. Va fi nevoie, de asemenea, transmit autoritățile locale, de un coordonator la nivel de unitate administrativ teritorială pentru monitorizare/coordonare. 

Recenzorii recrutați vor participa la instruirea organizată de Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului (UJIR), la o dată comunicată ulterior încheierii contractului de prestări servicii.

Cei care doresc să devină recenzori trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 

  • vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie;
  • studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) - condiție eliminatorie;
  • să nu aibă cazier judiciar - condiție eliminatorie;
  • să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;
  • abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată;
  • capacitatea de a stabili contacte interpersonale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;
  • să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;
  • rezistenţă la stres şi lucru sub presiune.

În zonele cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii

acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj pentru candidați. De asemenea, reprezintă un avantaj și expertiza în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol).

În plus, pentru o activitate eficientă, e nevoie ca recenzorul să aibă disponibilitatea de a lucra în program prelungit, în medie opt ore pe zi și disponibilitatea de a lucra în weekend. 

Plata se va face în funcție de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența populației.

Chestionarul este alcătuit din mai multe secțiuni, cu grade de complexitate diferite.

Pentru detalii suplimentare și înscrierea pe listele de candidați, primăria a pus la dispoziție pagina https://recensamant.primariatm.ro/recenzori

 

Ioana NICOLESCU