Luni 28 martie au început simulările pentru examenul de bacalaureat.   Prima zi este rezervată pentru proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 31 martie examenul scris la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obţinute la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat.
Notele nu pot fi contestate, dar nici nu vor fi trecute în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea lor, acest lucru se poate face în baza unei cereri depuse de cei interesaţi.

Elevii din clasa a VIII-a vor susţine simularea Evaluării Naţionale în zilele de 4 aprilie (proba scrisă la Limba şi literatura română) şi 5 aprilie (proba scrisă la Matematică).

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 6 aprilie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Răzvan IDVOREAN