Zeci de timișoreni au sărbătorit Unirea Principatelor dând dovadă de generozitate față de bolnavii internați la clinica de oncologie a Spitalului Municipal. Oamenii au donat pături și pilote pentru a-i ajuta pe semenii lor care îndură frigul în saloanele slab încălzite ale unității medicale.

În acțiune s-a implicat și Mitropolia Banatului, care a donat paturi electrice cu geometrie variabilă, plapumi și perne noi. 

”Sunt oameni care stau luni de zile în pat și nu pot să meargă la baie. Am comandat trei elevatoare și o să lăsăm unul sau două aici. Eu acum vin de la Spitalul Gătaia, unde acum am descarcat două tone de alimente și au și ei nevoie de asemenea elevatoare, pentru că la spitalele acestea am găsit oameni internati de 30-40 de ani. Și în toamnă, când au fost probleme cu gazele, am procurat două generatoare de curent, tot pentru două spitale, în caz că rămân fără incalzire să le poată folosi. Acum lucrăm la niște instalații pentru o maternitate”, a spus Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Acțiunea ce a vizat clinica de oncologie a fost inițiată de ”Liga de Vest”, după ce zile la rând, bolnavii au îndurat frigul în saloanele slab încălzite. 

Vă reamintim, incompetența autorităților locale din ultimii ani a determinat regia Colterm să reducă temperatura apei din calorifere și să lase în frig mai mulți bătrâni și copii, dar și bolnavi internați în spitale, pentru care aerul rece din saloane poate accelera degradarea stării de sănătate.

Colterm, aflată în insolvenţă, are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.  

Guvernul a alocat recent încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, ca să sprijine sistemul de încălzire.

 

 

Razvan IDVOREAN