Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea cinematografului Freidorf și schimbarea destinației în centru cultural și educațional. Prețul contractului este de 44.940 lei plus T.V.A..
Viitorul Centru Cultural și Educațional Freidorf va fi situat pe str. Nicolae Andreescu, nr. 97 și va cuprinde o clădire pe două nivele supraterane cu toate echipamentele și dotările necesare. Centrul Cultural și Educațional va oferi servicii cultural-educaționale și servicii sociale.
După finalizarea investiției, spațiile necesare furnizării serviciilor sociale vor fi gestionate de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, furnizor public de servicii sociale, acreditat conform legii. Vor fi servicii de tip centru de zi pentru asistență integrată (informare și consiliere psiho-socială, consiliere familială, consiliere vocațională, terapie ocupațională, educație și socializare, grupuri suport, servicii medicale de bază etc). Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul/reședința în zona Freidorf.
Serviciile culturale ce includ activități de recreere şi relaxare într-un mediu sigur, de implicare activă la viața publică prin activități culturale, participarea la cursuri pentru dobândirea unor competențe cultural artistice vor fi gestionate de Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu operatori culturali.
Valoarea totală a investiției este de 2.318.260,05 lei T.V.A. inclus, iar finanțarea proiectului se va realiza prin G.A.L. Freidorf.
Primăria Municipiului Timișoara are în derulare încă două investiții majore în infrastructura pentru servicii sociale, Centrul Multifuncțional Kuncz și construirea unui centru de zi pentru persoane cu dizabilități sau boli cronice, în zona Fratelia, strada Pavlov. Cele trei centre - Freidorf, Kuncz și Fratelia - vor oferi activități socio-educative, recreative şi culturale, precum și servicii medicale de bază persoanelor care trec prin perioade dificile, cu rolul de a combate marginalizarea socială și de a le ajuta să ducă o viață independentă.

Cornel S.
Foto: salvatimareleecran.romfilmpromotion.ro