Comitetul de iarnă al Primăriei Municipiului Timișoara, care monitorizează situația din oraș, a luat următoarele măsuri:
- s-a intervenit, încă de marți seara, de la ora 19, cu 10 utilaje pentru prevenirea formării poleiului pe căile de acces, de intrare și ieșire din oraș, pe poduri, pasaje și pe străzile principale. S-a folosit o cantitate de 224 tone de material antiderapant (sare) pe o suprafață de 2.243.678 mp din municipiul Timișoara.
- în stațiile S.T.P.T. s-a acționat începând de ieri seară, de la ora 20;
- în dimineața zilei de miercuri, foarte devreme, de la ora patru, un număr de 100 de persoane au lucrat manual împotriva poleiului și a gheții pe raza întregului municipiu, cu prioritate în zonele școlilor, spitalelor, piețelor, astfel că, în perioada de circulație a mașinilor și cetățenilor, totul s-a desfășurat în condiții de siguranță.


„Vă reamintim că, în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi a clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și de a îndepărta zăpada și gheața (țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau de atenţionare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”, a transmis, prin intermediul unui comunicat, serviciul de presă al primăriei municipiului Timișoara.


Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 - dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

Cornel S.