Simona Neumann și-a dat demisia din funcția de director executiv al Asociației Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii.
Aceasta și-a depus preavizul luni, 27 decembrie, iar raportul contractual cu Asociația va înceta în data de 25 ianuarie 2022.

„Precizez că este alegerea mea personală la care am reflectat îndelung. Proiectul Timișoara - Capitală Europeană a Culturii s-a confruntat în ultimii doi ani cu un climat de nesiguranță, caracterizat adesea prin decizii pripite și chiar contradictorii cu angajamentele luate în perioada în care orașul participa la concursul pentru titlul european sub umbrela Asociatiei (…) A venit timpul ca responsabilii proiectului să ia în considerare obiectivul final - anul 2023 și cei care urmează - pentru a valorifica această oportunitate unică pentru oraș. În anul capitalei culturale Timișoara va trebui să facă față cu succes și unui public european, iar pentru acest lucru va fi nevoie mai degrabă de decizii constructive, luate degrabă cu onestitate și serenitate operațională redescoperită, decât de «salvatori» cu o viziune distorsionată asupra trecutului și una, deocamdată, neclară în ceea ce privește viitorul imediat”, a precizat Simona Neumann.

Vă reamintim, proiectul „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii” a iscat multe polemici în rândul oamenilor de cultură din oraș, dar și dispute între aceștia și reprezentanții autorităților, care nu de puține ori au fost puse pe tapet de mass-media locală.
Rămâne de văzut ce va arăta Timișoara în anul 2023, dincolo de conflictele de idei și interesele financiare.
În prezent, președintele Consiliului Director al Asociației este primarul Dominic Fritz.

(R.I.)