În următoarele luni partea Bastionului Theresia administrată de Consiliul Județean Timiș va fi modernizată, pentru a atrage mai mulți investitori.
Potrivit oficialilor CJ, vor fi schimbate corpurile de iluminat cu unele pe bază de LED, ocazie cu care va fi revizuită și instalația electrică. Va fi vopsit gardul la pasajul pietonal de sub Bastion, se vor înlocui anumite trepte de lemn cu unele din piatră și vor fi restaurate plăcile de alamă. De asemenea, zona tomberoanelor și a generatorului electric va fi îngrădită cu panouri de lemn potrivite din punct de vedere estetic cu zona în care se află.
Potrivit unui anunț făcut de Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJT, lucrările de reparații majore vor fi făcute anul viitor.


„Intervenim acum, cât putem, iar la primăvară vom reveni cu alte lucrări mai mari. Facem ceea ce am promis. Revitalizăm Bastionul, îl transformăm într-un obiectiv turistic important. Am început cu un nou regulament de administrare, mai potrivit, prin care permitem doar activități care atrag public, 50% cultură, 50% HoReCa. Acum, lucrăm și la partea vizuală, conștienți fiind că atât cei care își deschid afaceri în zonă, cât și turiștii nu pot fi atrași de un loc în paragină”, menționează Alexandru Proteasa.


Firma contractată are termen să încheie prima parte a lucrărilor până pe 16 decembrie, iar investiția se ridică la 210 mii de lei.

Răzvan IDVOREAN