Pelerini de pe întreg cuprinsul Mitropoliei Banatului și nu numai sunt așteptați în aceste zile la Timișoara pentru a participa la ceremoniile religioase organizate cu prilejul Sărbătorii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

Programul va începe în seara de marți, 14 septembrie la ora 19, atunci când va fi oficiată slujba vecerniei cu litie. Aceasta va fi urmată de o procesiune cu sfintele moaște, iar la ora 23 este programată slujba Utreniei.

Sfânta Liturghie va începe la miezul nopții, după care se vor citi Acatistul Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, Acatistul Sfintei Cruci și Acatistul Maicii Domnului Pantanassa.

Programul complet al slujbelor religioase poate fi găsit pe pagina oficială a Mitropoliei Banatului: www.mitropolia-banatului.ro

Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș a fost mitropolitul Timișoarei și apărător neînfrânt al Banatului. Și-a trăit viața în rugăciune, slujind Mântuitorului Hristos și aproapelui, iar pentru minunile săvârșite în timpul viețuirii sale pe pământ, dar și după mutarea la cele veșnice, a fost rânduit în cetele sfinților. Racla cu moaștele sale este depusă în Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș este prăznuit în fiecare an în data de 15 septembrie și reprezintă unul dintre hramurile Catedralei Ortodoxe din Timișoara.