Organizația patronală Horetim critică administrația Fritz și îi reproșează edilului-șef atitudinea pe care o are față de mediul de afaceri timișorean.


Într-o scrisoare deschisă, președintele structurii, Corina Macri, îi transmite primarului Timișoarei că la ora actuală orașul este subordonat companiilor multinaționale, în vreme ce inițiativa locală privată este sfidată. Pe una dintre rețelele de socializare, aceasta a scris: „Domnule primar Dominic Fritz, v-am susținut cu toată puterea și forța încrederii într-un viitor curat și autentic.
Dezamăgirea este cruntă și ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliți? Mi s-a spus că trebuie să așteptăm 3 ani să recalibrăm această greșeală fatală. Nu pot să cred că am fost atăt de rău păcăliți.
Este foarte adevărat că l-am învins pe bietul domn primar Robu, nicidecum că ați câștigat alegerile unei comunități disperate, dar am fost convinși că veți înțelege că este unica șansă pentru toți de a merge mai departe, timișoreni și exponenți ai unei frustrări inimaginabile, asumându-vă o responsabilitate istorică.
Domnule Dominic Fritz, nu USR-ul a câștigat Timișoara, ci timișorenii au ales să riște viitorul lor cu un minuscul necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb și astfel au fost sancționate fostele administrații, după mai bine de 30 de ani de debusolare!
Vorbesc în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească și să dezvolte afaceri de succes în comunitatea locală în care trăiesc.
Suntem mulți și reali, din păcate autoritățile ne ignoră și ne blochează cu fiecare ocazie.
Timișoara se subordonează corporațiilor multinaționale, sfidând și acum, în al 13-lea ceas, inițiativa privată locală.
Așa nu putem evolua, ci doar ne raportăm la cifre și statistici, din ce punct al relativității vă convine!
Situația urbei noastre este în cădere liberă și tinde spre autodistrugere.
Am participat miercuri, 08.09.2021, la dezbaterea publică privind impozitele și taxele locale ale municipiului Timișoara, în numele organizației patronale pe care o reprezint, HORETIM, în numele confederației CNIPMMR, al căror reprezentant suntem în Timiș.
Ca urmare, vorbim în numele tuturor IMM-urilor din Timiș, al tuturor acelor antreprenori care susțin economia locală timișeană.
De 4 ani facem același apel la normalitate și la susținerea economiei locale (…)”.
Corina Macri îi reamintește lui Dominic Fritz că Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România, în vreme ce serviciile lasă de dorit, într-o urbe murdară, toxică, exploatată și coruptă.


„Ne sfidați cu un număr de voturi majoritare în Consiliul Local, dar nu uitați, sunteți atât de trecători în aroganța pe care o abordați!
Cum am trecut 30 de ani, vom mai trece încă trei și sper să învățăm cu toții că trebuie să alegem oamenii care ne reprezintă, nu să îi sancționăm pe cei vinovați.
Volens, nolens, Timișoara se va dezvolta organic, noi nu vom muri, chiar dacă afacerile noastre sunt grav afectate de decizii iraționale. Dar cei care ne acuză atât de grav, cu conotații penale, suntem convinși că vor dispărea din orizontul administrativ cât de curând și vom reuși să susținem Timișoara timișorenilor!
Timișoara s-a dovedit că nu are legătură cu administrația Fritz, din păcate!
Nu ne subestimați, am declanșat o revoluție, chiar nu mai contează o grupare politică fără doctrină și respect față de votanții săi”, a mai scris Corina Macri pe pagina sa personală.

Răzvan IDVOREAN