Iubitorii fotografiei şi videografiei au parte în toamna acesta de un festin: cea de-a treia ediţie a evenimentului „Imagine Timisoara Festival” readuce comunitatea împreună în jurul scenei pe care vor urca profesionişti multipremiaţi ai imaginii, din ţară şi din străinătate, care vor susţine workshopuri şi conferinţe de elită în cadrul celui mai amplu program de festival de până acum.
În premieră, ediţia din 2021 a „Imagine Timisoara Festival” cuprinde nu doar una, ci trei mari secţiuni: WeImagine (cu şi despre fotografii de nuntă şi eveniment), YouImagine (axată pe fotografia din alte domenii decât cel de eveniment: fashion, glam, mobile, peisaj şi multe altele) şi VImagine (dedicată videografilor). În cadrul fiecărei secţiuni vor avea loc conferinţe pentru 300 de participanţi şi nu mai puţin de 21 de workshopuri, la care pasionaţii acestor arii se vor putea întâlni cu mentorii care îi inspiră şi cu brandurile lor favorite din zona de echipamente şi accesorii foto-video.
Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival mai cuprinde şi cinci concursuri de fotografie, opt expoziţii foto în Timişoara şi în alte locaţii din ţară (fotografie de presă, portret, de stradă, fine art wedding şi Concept TM2023), sesiuni de portfolio review, un târg de echipamente foto-video şi premiera unui film documentar despre fotografi celebri (WedTrotter). Concursurile „Imagine Timisoara Festival” vor fi lansate în curând şi oferă o ocazie de expunere pentru toţi cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Juriul de specialitate va alege câştigătorii fiecărui concurs, care se vor bucura de premii deosebite. Primele lucrări câştigătoare la fiecare categorie vor fi incluse în expoziţiile tematice.


„După un 2020 dificil pentru noi toţi şi o ediţie online a «Imagine Timisoara Festival», ne-a fost dor să organizăm un eveniment în stilul cu care publicul nostru deja s-a obişnuit. Anul acesta, revenim cu atmosfera clasică ITF şi sărbătorim reunirea cu membrii comunităţii noastre printr-un lineup pe măsură”, spune Cătălin Anghel, organizator „Imagine Timisoara Festival”.


Lineup-ul de speakeri şi traineri din cadrul ediţiei 2021 a „Imagine Timisoara Festival” cuprinde atât nume de pe scena internaţională a fotografiei şi videografiei (Cafa Liu, Victor Lax, Elena Haralabaki, Riccardo Fasoli, Evgeny Hollywood), cât şi personalităţi autohtone îndrăgite (Ana Maria şi Daniel Dumbravă, Norbert Gubincsik, Ovidiu Leşan, Vlad Lodoabă, Alexandru Lupaşcu, Julius Paul, Marian Sterea, Florin Ştefan, Ioan Braghesiu, Vlad Eftenie, Cătălin Muntean, Sorin Onişor, Daniela Sterea, Roman Burlaca, Eduard Carp, Raluca Rotund, Dima Vutcariov).
Ediţia a treia a „Imagine Timisoara Festival” se va desfăşura în perioada 6-9 septembrie 2021.
Elevii şi studenţii beneficiază de reduceri de peste 50% la biletele pentru cele trei conferinţe, pe baza carnetului de studii.
Asociaţia „Imagine Timisoara” a fost înfiinţată în anul 2019 de către un grup de fotografi şi tineri pasionaţi de evenimente culturale şi educaţionale. Asociaţia îşi propune promovarea artei fotografice şi a artiştilor la început de drum, dezvoltarea programelor de educaţie culturală a fotografilor profesionişti, amatori şi a publicului larg, creşterea mobilităţii artiştilor şi a operelor fotografice şi accesibilizarea artei fotografice în rândul publicului. (A.B.)