Olimpiada Internațională de Fizică a  avut loc online anul acesta, la finalul lunii iulie, în capitala Lituaniei, Vilnius, și a reunit elevi din 76 de țări. 

Printre participanți s-a numărat și elevul Vlad Oros din Timișoara, care s-a întors acasă cu medalia de aur. Tânărul studiază la liceul Teoretic „Grigore Moisil”. 

Provocarea acestei ediţii a fost proba practică, inspirată de condiţiile pandemiei. Concurenţilor li s-a propus efectuarea unei experiment, combinat cu o simulare şi prelucrare de date pe tabletă. 

Medalia de aur a fost obținută de 45 concurenți, aceștia provenind din următoarele țări: România, Coreea de Sud, China, S.U.A., Rusia, Taiwan, Japonia, Vietnam, Brazilia, Singapore, Franța, Austria, Ucraina, Armenia, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Belarus și Ungaria.

Conform organizatorilor, câștigătorul absolut al anului 2021 este elevul Kyungmin Kim din Coreea de Sud.

 

Bronz pentru alte două eleve din municipiu, la Olimpiada Internațională de Economie

 

Alte două eleve au onorat Timișoara cu rezultatele obținute, de data aceasta la Olimpiada Internațională de Economie. Elevele Mara Bulzan, de la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” și Ioana Bercea, de la Colegiul Național Bănățean au obținut medalii de bronz în cadrul competiției.

Olimpiada a avut loc online, tot la finalul lunii iulie, în Letonia, și a adus împreună participanți din 44 de țări. 

 

Ioana NICOLESCU