Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) lansează un sondaj pentru timișoreni: alege și votează cel mai important proiect pentru comunitate! 

Cetățenii sunt invitați să voteze dintr-o listă de zece priorități, proiectele pe care ei le consideră cele mai importante pentru comunitate. Timișorenii își vor exprima părerea printr-un vot online, acordând calificative între 1 și 5 fiecărei inițiative din listă (1= deloc prioritară, 5= prioritate maximă). 

Prin acest sondaj este lansat și un mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să fie cât mai clar definite chiar de către comunitate, iar prioritizarea investițiilor să fie în funcție de nevoile reale ale orașului. 

Este un exercițiu pentru cetățeni pentru a vedea că pot genera și ei schimbare, prin implicare directă. 

Este un exercițiu pentru administrațiile locale de a cere ajutorul comunității, de a sprijini implicarea civică, de a fi deschiși la idei noi și de a analiza care sunt prioritățile exprimate de cetățenii orașului, spun organizatorii. 

Lista cu cele zece proiecte propuse este rezultatul unor documentări, consultări și dezbateri cu grupuri civice, experți, specialiști din Primăria Timișoara și din societate. 

Proiectele pot fi votate prin accesarea paginii http://sondaje.crperesearch.ro/index.php/559588?lang=ro

Concomitent, acest sondaj este lansat și în alte patru orașe din țară: București (Sector 1), Reșița, Buzău și Râmnicu Vâlcea. Proiectele care vor ieși în topul listei, după voturile cetățenilor, vor fi discutate cu administrațiile locale, vor fi susținute și argumentate. 

Proiectul este conceput pentru a genera prin consultare, activare comunitară și formare la nivel local, schimbări relevante în cinci comunități și un model de bună practică pentru implicarea cetățenilor în decizii cheie ale autorităților publice locale. 

Detalii despre proiect se regăsesc și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro. (C.B.)