Consiliul Județean (CJ) Timiș a găzduit întâlnirea între reprezentanții proiectelor Capitală Europeană a Culturii Timișoara și Novi Sad în cadrul seriei de evenimente dedicate Zilei Județului Timiș. 

S-au discutat oportunități de colaborare între cele două viitoare capitale culturale din punct de vedere cultural, turistic și al asigurării unei linii de transport direct între Novi Sad și Timișoara. Reprezentanții CJ Timiș - partener finanțator al TM2023, au subliniat dorința părții române de intensificarea a cooperării între instituțiile de cultură din cele două țări și a parteneriatelor bilaterale între școli. 

De asemenea, în cadrul întâlnirii, Tijana Bugarski, director al Galeriei Matica Srpska, a lansat către Simona Neumann, director al Asociației TM2023, invitația pentru o vizită de lucru la Novi Sad, cu scopul de a schimba bune practici în organizarea programului cultural în contextul pandemic. A fost reluată astfel o cooperare existentă încă din 2019, care din păcate a fost oprită de situația sanitară la nivel european.

La întâlnire au participat și Alin Nica, președintele CJ Timiș, Iulia Popovici - secretar de stat în Ministerul Culturii și Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei. (C.B.)