Pentru a sprijini pacienții care au nevoie de ajutor, Consiliul Județean (CJ) Timiș a inițiat o campanie instituțională de donare de sânge. S-au alăturat demersului un număr de 33 de angajați, în sprijinul cărora au venit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, care s-au deplasat vineri, 23 iulie, la sediul instituției. 

Printre participanți s-a numărat și președintele CJ, Alin Nica, acesta subliniind importanța conștientizării nevoii în rândul comunității. Dincolo de efectele pozitive imediate, de salvare a unor vieți, ne dorim să transmitem și un mesaj de conștientizare a unei nevoi constante și permanente de sânge. Viața a foarte mulți timișeni depinde de acest act altruist. A da <<viață>> poate fi unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți face, a declarat Nica.

Cosmin Ungureanu de la Achiziții Publice spune că a donat pentru că îi pasă de cei de lângă el: Mă simt onorat și bucuros să pot ajuta pe cineva, să pot oferi o șansă crescută la viață. Mă pun și în situația dacă aș avea eu sau cei dragi mie nevoie de sânge. Cu siguranță că ar fi oameni care ar ajuta. Nu trebuie să fim supereroi pentru a veni în ajutorul cuiva, printr-un simplu gest de donare de sânge, oricine poate salva vieți.

Am ales să donez fiindcă știu cât de important este pentru comunitate. Sunt bucuroasă să pot contribui măcar cu puțin la binele semenilor noștri. Donez ori de câte ori există astfel de campanii în instituția noastră sau în comuna în care locuiesc, ne-a mărturisit și Bianca Belu, șef al Serviciului de gestionare a patrimoniului.

Campania de donare organizată astăzi se dorește a deveni o acțiune periodică. (I.N.)