Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, prin proiectul „Timișoara Free Tours”, localnicii și turiștii care vizitează orașul pot lua parte săptămânal la tururi ghidate gratuite. Astfel, aceștia au ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale Timișoarei, pe care ghizii voluntari le spun pentru cei interesați, în fiecare duminică după amiază de la ora 18, cu plecare de la Castelul Huniade. 

Următoarea duminică,  25 iulie, este dedicată de această dată comunității maghiare, turul ghidat urmând să aibă loc în limba maghiară. 

Proiectul este organizat de Asociația Turism Alternativ.

Timișoara este un oraș renumit pentru multiculturalitatea sa, pentru buna conviețuire și acceptarea reciprocă a mai multor etnii, iar comunitatea maghiară are un rol important în acest mozaic. Așadar am considerat că e oportun să organizăm o ediție a evenimentului și în limba maghiară. Vorbitorii de limbă maghiară vor avea ocazia, astfel, să afle poveștile orașului de la colega noastră Enikő Fodor, ghid național de turism, profesor de istorie și voluntar Timișoara Free Tours, spune Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

Traseul va include obiective precum Castelul Huniade, piața Libertății, piața Unirii, Pomul breslelor, piața Sf. Gheorghe, piața Operei și Catedrala Mitropolitană. 

Pentru a lua parte la tur, nu este nevoie de rezervare. 

 

Ioana N.