Cât de în siguranță te simți în trafic dacă ești pe motocicletă? Ce faci dacă ești martor sau implicat într-un accident în care un motociclist este rănit? De ce mersul pe motocicletă trebuie să fie în primul rând o acțiune inteligentă și abia apoi o sursă de adrenalină?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care timișorenii pot afla răspunsul duminică, 25 iulie, la evenimentul - atelier educativ Ride safe, Ride smart. Acesta va avea loc de la ora 17, în parcarea VIP Iulius Mall din Timișoara, principalul său scop fiind de informare corectă a publicului cu privire la pasiunea pentru motociclete, riscurile și responsabilitatea în trafic.

Participanții vor afla ce trebuie și ce nu trebuie să facă în cazul unui accident în care este implicat un motociclist, iar doritorii vor fi instruiți de medici din cadrul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), prezenți la fața locului.

De asemenea, cei prezenți vor avea ocazia să se întâlnească și să stea de vorbă cu o personalitate în domeniul curselor cu motociclete din România, Vlad Neaga, multiplu campion național la supermoto și viteză pe circuit, și campion balcanic la viteză pe circuit. Pilotul va relata cum a gestionat, de-a lungul carierei sale, căzăturile de pe motocicletă, inevitabile într-un parcurs marcat de performanțe. Vizitatorii vor afla câteva tehnici esențiale în astfel de cazuri.

La eveniment vor lua parte și membri ai Pascotă Racing Team.

Ideea organizării acestui eveniment, deschis tuturor, ne-a venit după ce am observat cât de expuși sunt motocicliștii în trafic, în oraș și în afara lui. În plus, și printre pasionații de motoare există persoane care pun adrenalina mai presus de propria siguranță, uitând că, acasă, îi așteaptă familia. Dorim, astfel, să arătăm ce înseamnă o mentalitate sănătoasă în această comunitate, de la pregătirea pentru situații de urgență până la a avea un vehicul întreținut, deci, sigur. Vrem să ne facem cunoscuți și ca parteneri de trafic pentru șoferi și în calitate de grup implicat în societate, spun organizatorii evenimentului, Ride and Ride Timișoara MF. Asociația are 600 de membri, motocicliști pasionați, și promovează conducerea preventiva și o conduită corectă în trafic.

Intrarea este liberă. 

 

Foto: Vlad Neaga Motorsport

Ioana N.