Piața Alexandru Mocioni (Sinaia) din Timișoara va găzdui sâmbătă, 17 iulie, Piața Plantelor Libere. 

„Un eveniment, tare drag nouă, revine după mult timp în care nu am mai reușit să ne întâlnim. Haideți și de data aceasta să ne bucurăm de prieteni și de plante vechi și noi!", transmit organizatorii.

Aflat la cea de-a cincea ediție, Piața Plantelor Libere va avea loc între orlele 17-20. Evenimentul este organizat de asociația În comunitate și se adresează oamenilor pasionați de plante care vor să atragă natura mai aproape de ei și celor care cred în capacitatea darului și a relațiilor interumane de a îmbunătăți mediul în care trăim.

Piața Plantelor Libere promovează un model de viață colaborativ, schimbul liber și o economie a darului ca alternativă la sistemul actual al tranzacțiilor. Întâlnirea se bazează pe relațiile dintre oameni, existente sau în formare, și pe încredere reciprocă. Evenimentul continuă seria de inițiative locale Piața Lucrurilor Libere și Piața Semințelor Libere „unde totul e gratuit, necomercial și organizat de participanți înșiși; fără bani, fără troc, fără schimb ci o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului.”

 

Ioana N.