Iubitorii mașinilor de colecție pot admira, până în 20 iunie 2021, la Iulius Town din Timișoara, mai multe autoturisme americane și britanice care au făcut istorie.  

Printre acestea se numără celebrul Corvette 1976, numit de americani și America's Sports Car, o mașină simbol produsă de Chevrolet, care în timp a devenit sinonimul libertății și al aventurii pentru pasionații din întreaga lume.

Expoziției i se va alătura și Dodge DU 1935, produs în serie limitată de doar 193 de exemplare și care a surprins pe toată lumea cu design-ul său. 

Tot aici va putea fi văzut superbul Model T 1914 de la Ford, ce a revoluționat istoria automobilulului și pentru care a fost aleasă culoarea neagră, creatorul său Henry Ford spunând că „Orice client poate avea o mașină în culoarea preferată, dacă aceasta este neagră”. 

Prezent va fi și succesorul modelului T, Modelul A, pentru construirea căruia fabricile Ford au fost închise aproape un an și pentru care cererea din partea publicului a fost uriașă.

Gama Ford va fi completată de Mustang 1966, ce s-a bucurat de faimă încă din anii `60, fiind folosit în multe filme de acțiune de la Hollywood.

La fel de spectaculoase sunt și mașinile britanice. Bentley S3 a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris din octombrie 1962 și este un automobil de lux ce poate fi admirat la Iulius Town. Cu siguranță va atrage atenția și Jaguar E-Type 1971, o combinație între frumusețe, performanță și competitivitate, ce în 2008 a fost desemnată în The Daily Telegraph pe locul întâi în top 100 cele mai frumoase mașini din lume, iar Enzo Ferrari a denumit-o „Cea mai frumoasă mașină produsă vreodată”. 

Un alt autoturism remarcabil, produs în doar 200 de exemplare, este Vanden Plas Princess Limousine pe care și trupa Beatles a folosit-o ca limuzină personală în primul lor turneu european. 

Rolls Royce Silver Shadow 1977 încheie lista mașinilor expuse. Acest model a avut cel mai mare succes și cel mai mare volum de vânzări din gama Rolls-Royce.

Fiecare model are afișate informații, astfel încât vizitatorii vor putea vedea evoluția tehnologică și diferențele în ceea ce privește designul și particularitățile de construcție.

Intrarea la expoziție este gratuită. (C.B.)