În zilele de 5 și 6 iunie, la Timișoara are loc cea de-a VII-a ediție a Timotion. Pentru al cincilea an consecutiv, Asociația Little People România participă la eveniment din dorința de a ajuta copiii bolnavi de cancer. 

Izolarea socială este o problemă cu care se confruntă o întreagă societate, având un impact puternic asupra sănătății noastre fizice și mintale, afectând mai ales categoriile vulnerabile, iar unul dintre cele mai expuse grupuri sunt copiii bolnavi de cancer și familiile acestora. Atunci când sistemul este presat de nevoi urgente de ordin medical, suportul psiho-emoțional încetează să devină o prioritate, iar sănătatea mintală, precum și cea fizică a unei întregi categorii de pacienți devine mai vulnerabilă ca oricând.

Cancerul există în continuare și continuă să afecteze fizic și emoțional mii de copii din România. Anual peste 200 de copii bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncopediatrie din Timișoara beneficiază de sprijinul echipei Little People. Pandemia ne-a determinat să fim acolo pentru pacienți și atunci când sunt izolați în propriul salon fără posibilitatea de a primi vizitatori, transmit reprezentanții asociației. 

Cei care doresc să se alăture demersului pot participa la una dintre cele șase curse pregătite de organizatori, pentru toate nivelurile de pregătire (https://www.timotion.ro/ce-este-timotion/cursele-timotion/), pot susține proiectul printr-o donație (https://www.timotion.ro/.../asociatia-little-people.../) sau pot devenii unul dintre campionii cursei (https://www.timotion.ro/inregistrare/).  

 

Ioana N.