Coordonatorul campaniei de vaccinare, mediul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat deschiderea tuturor centrelor de vaccinare şi pentru persoanele care nu sunt programate în platformă. Acesta a explicat, într-o conferinţă de presă, cum se va face vaccinarea, însă a precizat că prioritate vor avea, în continuare, persoanele programate.
„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică şi luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate:
- persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare;
- de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare.
Menţionez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 8 dimineaţa până la orele 20.
Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat şi trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcţie de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare.
Adică, dacă un centru are capacitate de 100 de persoane şi sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Eventual, cei care se prezintă suplimentar pot fi trecuţi pe o listă şi să se prezinte în zilele următoare.
Este posibil ca această modalitate de vaccinare să crească numărul de doze irosite, pentru că vom merge pe o estimare medie a consumului pe 3 zile, însă fără să avem o garanţie că numărul de doze distribuite vor fi şi consumate pe perioada intervalului de stabilitate a acestor doze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
Program modificat la call centerul Direcţiei de Asistenţă Socială
Call centerul iniţiat de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara, lansat la începutul anului pentru a înscrie şi programa timişorenii la vaccinare împotriva Covid-19, îşi modifică orarul.
Dacă până acum oamenii aveau nevoie de programare pentru a se putea vaccina, începând din 7 mai, oricine poate merge doar cu buletinul în orice centru de vaccinare, în limita locurilor disponibile. Prioritate vor avea însă cei programaţi deja pe platformă şi persoanele peste 60 de ani.
Odată cu această schimbare, cei de la Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara (DASTM) au modificat programul call centerului. Din 5 mai, numărul 0356 406 517 poate fi apelat de luni până vineri, în intervalul 8-16. Până acum, programul era de luni până duminică, inclusiv, în intervalul orar 8-19.
Din 26 ianuarie, de când a fost lansat acest serviciu de call center şi până pe 4 mai, au fost primite 3.830 de apeluri de la persoane care au fost înscrise în platformă.
„Numărul de apeluri primite prin call center-ul 0356 406517 este unul mult mai mare, numai apelurile cu caracter informativ ridicându-se la 5.320, operatorii fiind solicitaţi să răspundă unei problematici diverse cu privire la subiectul vaccinării. Numărul de apeluri iniţiate de reprezentanţii DASTM a depăşit 10.000”, arată reprezentanţii DASTM. (A.B.)