Autoritățile locale anunță finalizarea licitației pentru reabilitarea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara. Contractul urmează să fie semnat în cursul zilelor următoare. Acesta prevede proiectarea și execuția reabilitării clădirii istorice a fostei școli de arte și meserii, construită în 1900, lucrări ce vor fi realizate de asocierea Constructim S.A., lider, Extra-Prompt S.R.L. și Atelierul Arhitext S.R.L.; subcontractanți: CBM Elpro Instal S.R.L.; PRODAO-ING S.R.L. și Biconect S.R.L.

„Avem în Piața Huniade două licee cu o însemnate mare pentru istoria, dar și viitorul, de inovație în inginerie a Banatului: Colegiul Tehnic I.C. Brătianu și Colegiul Tehnic E. Ungureanu. La liceul Brătianu  lucrările de renovare se vor finaliza în acest an, iar la Colegiul Ungureanu în 2023. Aici învață viitori experți în automatizări, telecomunicații sau instalații electrice și merită condiții bune de educație și acces la o infrastructură educațională de înaltă clasă”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt și achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale.

Valoarea totală a proiectului este de  32.948.274,33 lei, TVA inclus, din care valoare eligibilă 29.336.879,86 lei şi valoarea nerambursabilă 4.732.038,70 lei.

Lucrările de construcții-montaj, care vor fi realizate vor avea termen de garanție de minimum cinci ani. (I.N.)