Consiliul Județean (CJ) Timiș consultă comunitatea locală și mediul de afaceri cu privire la strategia de dezvoltare economică a județului. 

Instituția elaborează în această perioadă „Strategia de dezvoltare economică și socială a județului Timiș 2021-2027”, prin care se stabilesc direcțiile clare de acțiune pe care va trebui să se concentreze dezvoltarea județului în următorii șapte ani. Timișenii și mediul de afaceri sunt invitați să contribuie efectiv la realizarea acesteia, prin completarea unor chestionare specifice, până pe 20 mai 2021.

Chestionarele pot fi accesate pe site-ul și pe pagina de Facebook ale CJ Timiș, sau accesând direct următoarele link-uri:

- populație: https://www.surveymonkey.com/r/QRZSQZY;

- mediul de afaceri: https://forms.gle/7iSLRr7gb824HFjA8. 

Consultarea publică are scopul de a contribui la o mai bună înțelegere a contextului actual al județului, de a contura o imagine de ansamblu reală a dinamicii din județul Timiș și de a identifica provocările de dezvoltare relevante și actuale. Chestionarele sunt complet anonimizate și protejează identitatea respondenților.

„Punem preț pe feedback-ul timișenilor și al comunității de afaceri. Strategia de dezvoltare economică îi are ca beneficiari finali și este o absolută normalitate și necesitate a-i consulta în elaborarea documentului. Îi încurajăm să acceseze chestionarele cu încredere, să ne spună cum percep ei prezentul și viitorul județului”, subliniază președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Strategia este realizată în cadrul proiectului „Implementarea cadrului instituțional de dezvoltare strategică la nivelul județului Timiș”. Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, iar obiectivul general vizează creșterea capacității de planificare strategică și de fundamentare a deciziilor de dezvoltare economico-socială și de mediu a județului la nivelul Consiliului Județean Timiș.

Valoarea totală a proiectului este de 564.060,00 lei, cu TVA. (C.B.)