Începând de joi, 22 aprilie, la Timișoara se distribuie pachete cu produse alimentare pentru persoane defavorizate. Este vorba despre programul POAD 2020-2021, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Produsele provin din stocurile de intervenţie comunitară și vor fi distribuite de primărie, prin Direcţia de Asistenţă Socială, până în data de 6 mai 2021, în limita stocului disponibil.

Distribuirea produselor alimentare se va face din locația situată pe strada Lorena nr. 35, în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8 - 16.  

Pot beneficia de aceste produse alimentare următoarele categorii: persoanele/ familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente grad grav și accentuat şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. 

Toți beneficiarii care ridică pachetele de alimente trebuie să prezinte actul de identitate în original. Pentru persoanele cu dizabilitati este necesară și prezentarea copiei după certificatul de încadrare în gradul de handicap. 

Pachetele conțin următoarele: cinci pachete de făină albă de grâu, patru pachete de făină de mălai, două pachete de paste făinoase, patru sticle de ulei, două pachete de zahăr, patru pachete de orez, cinci conserve de carne de vită, trei conserve de carne de porc, cinci pateuri de porc, două borcane de compot, un borcan de gem și un borcan de gem dietetic. 

Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor. 

Distribuirea pachetelor se va realiza cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. (I.N.)