Miercuri, 14 aprilie 2021, Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit lansarea campaniei naționale de informare coordonată de Ministerul Educației Naționale: „Vaccinare și testare pentru învățare”, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș. La eveniment au luat parte rectorul U.V.T., prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, Secretarul de Stat pentru învățământ preuniversitar din cadrul M.E.N., Sorin Ion, profesor, Inspectorul Școlar General al I.S.J. Timiș, profesor Marin Popescu, alături de care s-au aflat Managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea și Directorul Executiv D.S.P. Timiș, dr. Flavius Cioca.
Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.
Rectorul U.V.T., prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, a transmis participanților: „Elevii și studenții au mare nevoie de un mentorat chibzuit pentru ca să-și formeze gândirea critică. Fără o gândire critică atentă, tinerii, indiferent cât de smart și de talentați sunt, rămân victime potențiale ale dezinformărilor și campaniilor de fake-news. Acum, în această cumplită pandemie, întreaga societate este bulversată de mesaje false și de manipulare, iar inițiativa M.E.N., de a sublinia printr-o campanie de informare rolul absolut benefic al vaccinării și testării pentru reluarea cursului normal al activităților didactice, este binevenită. Aici aș vrea să amintesc faptul că Universitatea de Vest din Timișoara promovează o campanie de vaccinare adresată către studenți din anii terminali, cei care urmează să își susțină examenele de licență față în față, cu minimizarea riscurilor, în condiții de maximă siguranță și protecție a sănătății”.
Campanie Națională de Informare pentru vaccinare și testare, în sprijinul reluării învățării în condiții normale, este promovată pentru a sublinia importanța revenirii la școală, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite, susținând măsurile de siguranță în școli, grădinițe și universități, printr-o informare corectă, pentru conștientizare și asumarea responsabilității individuale.

Cornel S.