Grădina zoologică din Timișoara a fost închisă în data de 18 decembrie 2020, pentru modernizare. Autoritățile locale au subliniat atunci nevoia elaborării unui proiect, pentru ca aceasta să îndeplinească standardele europene. În consecință, au fost stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere. De asemenea, s-a hotărât ca, pentru animalele ce nu pot fi mutate, să se asigure hrană și îngrijire. 

Astfel, dintre animalele de la grădina zoologică din Timișoara 59 urmează a fi preluate de Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT ”Regele Mihai I al României” –

Disciplina de Biologie, Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale

în custodie grădinii zoologice.

Marți, 13 aprilie, a început mutarea în custodie pe perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere” din Ploiești - Grădina Zoologică Ploiești a trei oi, trei gâște canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati și un nandu.

„Menționăm că activitățile de îngrijire a animalelor din colecție se realizează zilnic de către angajații Grădinii Zoologice până la mutarea/relocarea temporară sau definitivă în condiții de siguranță a acestor animale către alte grădini zoologice partenere. În total, la Zoo erau 261 de exemplare din 46 de specii. Relocarea a fost aprobată de către consiliul local”, au transmis reprezentanții primăriei. 

 

Ioana N.