Simularea examenelor de Bacalaureat și Evaluare națională a fost amânată în mai multe localități din Timiș din cauza carantinei. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Timiș informează că a fost stabilit programul de susținere a simulării probelor scrise pentru elevii unităților de învățământ din Timișoara, Giroc, Lovrin, Moșnița Nouă, Ghiroda și Dumbrăvița. Astfel, conform calendarului, simularea probelor scrise la examenul de Bacalaureat se va desfășura după cum urmează: 

-  12 aprilie 2021 – E.a) Limba și literatura română,

-  13 aprilie 2021 – E.c) Proba obligatorie a profilului,

-  14 aprilie 2021 – E.d) Proba la alegere,

-  15 aprilie 2021 – E.b) Limba și literatura maternă

Simulare probelor scrise la examenul de Evaluare națională va avea loc în: 

      -  19 aprilie 2021 –  Limba și literatura română,

      -   20 aprilie 2021 –  Matematică,

      -   21 aprilie 2021 –  Limba și literatura maternă.

37 de licee din județul Timiș vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de  Bacalaureat și 44 de unități de învățământ vor participa  la simularea  probelor scrise la Evaluarea națională, conform calendarului  de mai sus, stabilit la nivel județean de către Consiliul de administrație al ISJ Timiș.

Unitățile de învățământ din județul Timiș și ISJ Timiș vor organiza simulările examenelor naționale, în perioadele mai sus mentionate, în măsura în care nu este declarată starea de carantină în localitatea în care funcționează unitatea de învățământ.

 

Ioana NICOLESCU