Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest informează că au început lucrările la tronsonul II pentru lărgirea la patru benzi a drumului de legătură cu  autostrada A1. 

Mai exact, este vorba despre modernizarea DJ691, care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița: sectorul km 2+725 (sens giratoriu) - Centura Timișoarei și Centura Timișoarei - Autostrada A1 (km. 12+975). 

Prin proiect este prevăzută lărgirea șoselei la patru benzi de circulație, modernizarea – vor rezulta 10,25 kilometri de drum județean modernizat şi ranforsarea structurii de transport rutier existente.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna septembrie 2020, iar tronsonul II, zona Giarmata, este deja realizat în proporție de 13%.

Valoarea totală a proiectului este de 80,3 milioane lei, din care 66,4 milioane lei reprezintă buget nerambursabil, din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și de la Bugetul de Stat, prin Regio - Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Data de finalizare a investiției este, conform contractului de finanțare, 30 septembrie 2022.

Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean Timiş în parteneriat cu Primaria Dumbravita și Primăria Municipiului Timișoara.

Implementarea proiectul este monitorizată de ADR Vest. 

 

Ioana NICOLESCU