Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului a Universității Politehnica Timișoara (UPT) se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni. 

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest anunță că au fost semnate aproape toate contractele de achiziții, iar lucrările de execuție în curs sunt realizate în proporție de aproximativ 17%.

S-au efectuat lucrările de săpătură pentru corpul de clădire A, s-au realizat radierul general și diafragmele la subsol, s-au inițiat lucrările de anvelopare a imobilului existent și cele la parcarea din zona sud.

Sediul actual al facultății va fi eficientizat energetic, modernizat și extins cu noi spații funcționale.

Noul Corp A, în regim parter, va crea accesul principal în facultate dinspre Bulevardul Vasile Pârvan și va asigura distribuția persoanelor spre construcția existentă și spre noul corp B, fiind realizată și legatura cu Biserica Studenților din vecinătate printr-o pasarelă supraterană. Corpul B este prevăzut în regim S+P+3E. 

De asemenea, În zonă vor fi amenajate 110 locuri de parcare.

Data de finalizare a proiectului este, conform contractului, 31 decembrie 2021.

La final, peste 650 de studenți vor beneficia de infrastructura educațională modernizată, extinsă și echipată pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al activităților educaționale și de cercetare științifică.

Valoarea totală a investiției este de 27,34 milioane lei, din care 26,79 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.

 

Ioana NICOLESCU