Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a promovat un proiect de hotărâre prin care le cere consilierilor locali să aprobe prelungirea cu patru luni a termenului limită până la care se poate viza Acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale, pentru anul 2021. Scopul proiectului este de a veni în sprijinul comercianților de pe raza municipiului Timișoara, afectați de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus. 

Conform autorităților locale, este vorba despre modificarea art. 56 din Regulamentul privind condițiile de desfășurare a activităților comerciale și de prestări servicii pe raza municipiului Timișoara aprobat prin HCLMT 538/2015 și modificat prin HCLMT 110/2016. Articolul respectiv stabilea obligativitatea vizării anuale a acordului pentru desfășurarea exercițiilor comerciale astfel: „Acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale se vizează în mod obligatoriu până la data de 28 februarie a fiecărui an, pentru anul în curs". 

În urma modificării, prin noua hotărâre a consiliului local, li se va da în acest an operatorilor economici ce desfășoară activități comerciale pe raza municipiului Timișoara posibilitatea de a putea viza acordul până la data de 30 iunie 2021.

Actele trebuie depuse la camera 12, ghişeele 8 şi 9, Primăria Municipiului Timișoara, bd. C. D. Loga nr.1. Taxa de viză poate fi plăită la casieriile Primăriei Municipiului Timișoara sau prin ordin de plată în contul bugetului local, odată cu depunerea documentaţiei.

Deținerea acestui acord este obligatorie pentru toți cei care dețin restaurante, baruri, terase etc și care își desfășoară activitatea în Timișoara, iar avizarea sa se face anual. Neavizarea acordului corespunde cu lipsa acestuia și se sancționează cu amenzi între 500 și 2.000 de lei. (I.N.)