Liga studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) a Universității Politehnica Timișoara anunță începerea celei de-a XII-a ediții a proiectului Liga AC LABS (Laboratoare Aplicate în Beneficiul Studenților). În cadrul proiectului, care se va se va derula online în perioada 20 februarie - 4 iunie 2021, studenții au ocazia de a-și testa și îmbunătăți cunoștințele dobândite în cadrul facultății. Totodată, aceștia au ocazia de a experimenta emoțiile unui interviu tehnic online și de a face cunoștință cu cerințele și tehnologiile folosite în producție. Companiile de IT&C din Timișoara vor susține testări și laboratoare de-a lungul semestrului al doilea din acest an universitar.

Ediția din acest an aduce 19 companii partenere, peste 25 de laboratoare și mai mult de 300 de locuri disponibile, unde se pot înscrie studenții din Timișoara care sunt pasionați de IT.

Deschiderea proiectului (prezentarea laboratoarelor) Liga AC LABS va avea loc în data de 22 februarie, ora 14, pe platforma socială Discord, dar și pe paginile de Facebook și YouTube ale proiectului. În cadrul evenimentului, reprezentanții celor 19 companii partenere își vor prezenta laboratoarele și temele acestora.

Proiectul este structurat în cinci intervale:

  • Prezentarea laboratoarelor: luni, 22 februarie;
  • Înscrierea studenților: 20 februarie - 25 februarie;
  • Testele și interviurile: 27 februarie- 12 martie;
  • Confirmarea participanților: 15 martie- 19 martie;
  • Desfășurarea laboratoarelor: 22 martie - 4 iunie.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina https://labs.ligaac.ro/. (I.N.)