Marți, 12 ianuarie, aproximativ 100 de persoane au protestat în fața Prefecturii Timiș. Este vorba de sindicaliști din Sănătate și Învățământ, nemulțumiți de înghețarea salariilor și a pensiilor, măsură stabilită prin OUG nr. 226/2020.

Printre mesajele protestatarilor, inscripționate pe pancarte: „Ne-ați mințit”, „Jos Guvernul”, „Nu tăiați pensiile”, „40 punctul de pensie”. 

Protestele s-au desfășurat în toată țara, în fața Prefecturilor și a sediului Guvernului, și au fost anunțate de Asociația sindicaliștilor Sanitas din România încă de săptămâna trecută. 

„Protestăm pentru apariția ordonanței 226, care blochează salariile la nivelul lunii decembrie 2020 și nu mai permite majorarea salarială conform legii 153 din 2017 pentru anumite categorii de personal din sănătate, care trebuia făcută de la 1 ianuarie. Este vorba despre brancardieri, infirmieri, registratori, statisticieni, personal de îngrijire, muncitori, personal tehnic administrativ. Tot acest personal va avea de suferit pentru că trebuia să primească o majorare cu 25% pe grilă. Vom continua protestele la Bucuresti, vom picheta toate ministerele care ne interesează pe domeniul sănătății, muncă, sănătate, finanțe, inclusiv la Guvern. Înainte de alegeri ne-au promis că nu se va intampla lucrul acesta și nu am uitat ce ne-au promis, și nu am uitat ca noi suntem linia I de la începutul acestei pandemii. Ne pare rău că am ajuns sa ieșim acum în stradă să ne apărăm drepturile, după ce ne luptăm de la începutul pandemiei cu COVID-ul”, a declarat Daniela Lazaroviciu, președintele Uniunii Județene SANITAS Timiș. (I.N.)