Fondatoarea „Artmedia”, doamna Doina Popa, la venerabila vârstă de 81 ani a fost prezentă la urne, duminică, 6 decembrie, pentru a-și exprima opțiunea electorală, considerând votul obligație și un drept al omului și cetățeanului. Deși a avut mult de cumpănit dacă să pășească la vot sau să ia atitudinea unui cetățean pasiv la nedreptățile din societatea românească și să se mențină în rugăciune pentru a implora divinitatea să lumineze și să păzească națiunea română, doamna Popa, impulsionată de prezența la vot a familiei domniei sale, după ce inițial a renunțat să-și exprime opțiunea electorală, până la urmă a decis să-și susțină familia și a votat. Acum, că alegerile s-au încheiat, doamna Popa a rămas activă civic și, considerând că poate oferi o stare de spirit într-o lume tot mai abătută și săracă sufletește a decis să ne contacteze și să ne ofere mesajul său de suflet, un mesaj bine venit, acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, când, iată, vom fi nevoiți să rămânem în izolare din cauza acestei crize sanitare care a pus pe jar și a panicat întregul mapamond. Așadar, redăm în cele ce urmează, mesajul prin care doamna Doina Popa se adresează cititorilor ziarului „Timișoara”, burgului bănățean căruia îi aparține și pentru care a desfășurat, ani de zile, atâtea activități pozitive și aducătoare de cunoaștere, pentru a oferi un imbold de speranță, toleranță, iubire, smerenie și bunătate.
„A trecut nebunia alegerilor, continuă nebunia pandemiei! De aproape un an, suntem îndemnați să ne păzim trupul, sănătatea, «păstrați distanța fizică!», «spălați-vă pe mâini!», «purtați mască!». Ascultăm, mai mult sau mai puțin, totuși, situația rămâne critică. Oare, mă-ntreb, n-ar trebi să ne preocupăm și de sufletul nostru!? Să-l facem mai receptiv, mai deschis spre fapte bune. Să ne reamintim de semnificația unor cuvinte, toleranță, smerenie, iertare, pocăință. La o anumită vârstă, constați cât adevăr conțin aceste versuri: «Nici prea bogat, nici să cerșesc, / Eu sunt atât cât dăruiesc, /Adun, dar unde să le iau!?, / Eu sunt atât, cât pot să dau.». Bineînțeles, asta implică o inimă generoasă și multă iubire.
Dragii mei, v-aș arunca o provocare! V-aș lansa un mesaj de suflet: înainte de culcare, când te speli pe dinți, când stingi televizorul, îți spui rugăciunea, întreabă-te: «azi, am făcut ceva bun pentru țara, pentru orașul, pentru prietenii, familia sau semenul meu?». Dacă, da, Dumnezeu să te ocrotească, Dumnezeu să te iubească și să ai parte de mult bine!”

Cornel S.
Foto: www.facebook.com/popa.anamaria.75