Studenții Ligii AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara) au ținut să vină în sprijinul cadrelor didactice din sistemul de învățământ preuniversitar. Tinerii au organizat o serie de cursuri de predare online, bazate pe expertiza și cunoștințele dobândite în cadrul UPT. În cadrul acestora, studenții voluntari au prezentat diferite instrumente digitale ce pot fi utilizate în predarea online.

La primul curs au participat 52 de cadre didactice din mediul preuniversitar, care au învățat cum să folosească Zoom, Google Classroom și alte platforme, pentru a-și adapta modul de predare la contextul impus de pandemie și a implica mai mult elevii în procesul didactic.

Un alt curs a început cu 75 de cadre didactice dornice să învețe mai mult despre digitalizarea procesului educațional. Iar inițiativa nu se oprește aici. Sesiunile continuă și în weekendurile ce urmează. Înscrierile se pot face prin accesarea paginii www.ligaac.ro/inscrieri

Cursurile se desfășoară la inițiativa Ligii AC și a Diamond Lions Club, cu sprijinul UPT. (C.B.)