Întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest au oportunitatea de a accesa noi finanţări europene nerambursabile prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Proiectele mai pot fi depuse doar până la finalul lunii noiembrie.

Vă reamintim că ne aflăm în plin proces de depunere a cererilor de finanţare în cadrul noului apel de proiecte pentru susținerea IMM-urilor. Proiectele mai pot fi depuse, prin aplicația MySMIS, până luni, 30 noiembrie, ora 12, când se încheie perioada de depunere. Firmele din Regiunea Vest beneficiază de o alocare financiară de 17.655.000 de euro, transmit reprezentanții Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Pot accesa aceste finanţări întreprinderile mici și mijlocii din mediul urban (inclusiv sate aparținătoare de orașe) sau întreprinderile mijlocii din mediul rural. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată este între minimum 1.500.000 de euro și maximum 6.000.000 de euro. În cadrul acestui apel nuu sunt eligibile microîntreprinderile.

Investițiile eligibile finanțabile prin ajutor de stat regional vizează construirea, extinderea spațiului de producție/ prestare servicii, respectiv dotarea cu active corporale și necorporale.

Pentru componenta de ajutor regional a proiectului, contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile este de minimum 45% pentru întreprinderile mici și minimum 55% pentru întreprinderile mijlocii. Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contribuția programului este de maximum 100% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest a realizat broșura „Finanțări nerambursabile pentru întreprinderile mici și mijlocii – Cum pregătești un proiect de succes”. Aceasta poate fi consultată pe site-ul agenției

De asemenea, Helpdesk-ul ADR Vest (e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / tel. 0256-491.923) le stă la dispoziţie tuturor celor care doresc informaţii suplimentare cu privire la finanţările nerambursabile disponibile în cadrul Regio-POR. (I.N.)