În ultimele trei zile, în curtea Spitalului Municipal din Timișoara s-a lucrat de zor pentru punerea în funcțiune a noii unități mobile de Terapie Intensivă. Aceasta este funcțională și începând de luni, 16 noiembrie, poate primi pacienți infectați cu noul coronavirus.

Am ajuns la TIR-ul ATI, când echipa Spitalului Municipal, condusă de Daniel Malița, lucra de zor să pregătească infrastructura din jurul vehiculului și să-l deschidă pentru pacienții cu COVID 19. Remorca a fost dotată cu aparatură și tot ceea ce este nevoie pentru a asigura îngrijire pentru pacienți. Trebuiau însă asigurate cabine pentru echiparea, dezechiparea și dezinfectarea personalui medical și copertine care să protejeze circuitul medical, pentru că vine iarna. La asta am lucrat în ultimele trei zile: am adus containere, am racordat remorca la utilități. De abia atunci TIR-ul va deveni o extindere a secției de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal. Toată lumea caută soluții în așa fel încât intervenția de urgență să se facă rapid și în siguranță, atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical. În seara asta (n. red. luni, 16 noiembrie ) vom primi primii pacienți, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei. 

A fost operaționalizată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal. Această unitate care are 12 paturi de terapie intensivă, cu oxigen, a fost dotată de Spitalul Municipal cu un aparat ASTRUP pentru analize uzuale, astfel încât pacienții să nu mai trebuiască transportați pentru analize, au transmis și reprezentanții Prefecturii Timiș. 

Cele 12 paturi de ATI se adaugă celor 45 de paturi de ATI existente la această oră la Spitalul Județean, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Municipal Lugoj, Casa Austria, care sunt ocupate în procent de 100%. (I.N.)