RIUF – The Romanian International University Fair, cel mai mare eveniment educational din Europa de Sud și de Est revine pe 29 octombrie cu o nouă ediție online. Timp de șase ore, între orele 12 și 18, reprezentanții a 60 de universități și instituții educaționale din 13 țări vor fi online pentru a discuta cu cei care s-au înscris la eveniment. Printre țările participante se numără Marea Britanie, Olanda, Germania, Franța, Belgia, Danemarca, Canada, SUA sau România.

În pofida Brexit-ului și a pandemiei COVID-19, interesul tinerilor români pentru studiul în străinătate este în continuare crescut. Ediția Virtuală RIUF vine în ajutorul lor cu un eveniment sigur, online, care oferă o experiență similară evenimentelor fizice:

  • au acces gratuit pe platforma evenimentului la standurile universităților, care sunt grupate pe țările de proveniență,
  • au la dispoziție resurse utile pentru parcursul lor educațional (broșuri, materiale video / audio),
  • pot discuta live pe chat sau prin apel video direct cu reprezentanții universităților, obținând informații și răspunsuri la întrebări direct de la aceștia,
  • își pot planifica intalniri cu reprezentanții universităților de interes,
  • primesc consiliere educațională și vocațională gratuită în timpul evenimentului,
  • pot participa la sesiunile live din cadrul Conferinței YouForum.

 

Admiteri în Marea Britanie pentru anul 2021

Tinerii care aveau în minte Marea Britanie ca destinație de studiu, la Virtual RIUF pot să afle ultimele informații cu privire la deadline-urile de aplicații și noile proceduri de admitere. În plus, au ocazia să primească răspuns direct de la reprezentanții britanici cu privire la sursele de finanțare puse la dispoziție de către instituțiile educaționale după luna ianuarie 2021.

Cei care vor să aplice în continuare la o universitate în Marea Britanie pot afla cum pot fi admiși astfel încât să fie acceptați până în 2021, având astfel acces la împrumutul guvernamental oferit de guvernul britanic.

Imperial College London, University of Greenwich, University of Northampton, University for the Creative Arts sunt doar cateva din cele peste zece universități britanice prezente la Virtual RIUF.

 

Informații despre peste 6.000 de programe de studiu din peste 20 de domenii

Cele 60 de universități și instituții educaționale prezente la Virtual RIUF pun la dispoziția vizitatorilor informații despre peste 6.000 de programe de studiu de licență, masterat, doctorat sau MBA.

Cei care nu sunt hotărâți în legătură cu viitorul lor educațional pot afla toate detaliile despre programe (licență, masterat, doctorat sau MBA) de marketing, business, design, hotel management, asistență medicală, medicină, arte, studii internaționale, drept, IT & Computer Science, științe naturale, economie, antreprenoriat, inginerie, educatie sportivă, istorie.

 

Cele mai importante universități din România

Pentru tinerii care cântăresc atât opțiunea de a urma un program de studiu în străinătate, cât și cea de a-și continua studiile în țara, este bine de știut că la RIUF vor putea interacționa și cu cele mai importante universități din România. Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sunt doar câteva dintre instituțiile educaționale românești prezente la eveniment.

Pentru a participa la ediția virtuală a târgului RIUF este nevoie de înscrierea pe www.riuf.ro. Cu o zi înainte de eveniment, toți cei înscriși vor primi informațiile necesare pentru participare. 

 

Ioana N.