Timișoara va fi pentru câteva zile capitala artei vizuale satirice și a caricaturii. În perioada 16 octombrie – 10 noiembrie va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice.

Peste 700 de artiști din peste 80 de țări și șase continente își vor expune lucrările în cei 1.700 mp ai mansardei Bastionului Theresia, de pe strada Martin Luther, nr. 4 din Timișoara.

Sunt multe motive pentru a vizita expoziția din cadrul salonului, considerat a fi unul dintre cele mai mari saloane internaționale de profil. Lucrările pot fi vizualizate începând de vineri, 16 octombrie, ora 16, când este programat vernisajul expoziției.

Ținând cont de contextul actual, vor fi aplicate toate măsurile de prevenție prevăzute de normele legale în vigoare. Manifestările cultural-artistice din cadrul evenimentului sunt disponibile și în mediul on-line pe paginile: www.tim-toons.com, www.facebook.com/stefan.popapopas.oficial, www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/, www.popa-popas.ro/museum

Salonului Internațional de Caricatură și Artă Satirică este organizat de Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Fundația Popa’S, Consiliul Județean Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Ioana N.