Cea de-a doua tranșă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României, în ultimele luni, a fost primită la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara. La Timișoara au ajuns, trimise fiind de Ministerul Sănătății, 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de COVID - 19, internați în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, Timișoara, iar primele doze au fost administrate încă din această după-amiază unor pacienți care necesită un astfel de tratament. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID - 19.


„În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul național, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară”, spune, potrivit unui comunicat remis mass-media, prof dr. Cristian Oancea - managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.


Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie a acestui an, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV 2. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament. România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în depozite mai sunt în acest moment 4000 de doze de Remdesivir.

Cornel S.
Foto: www.technologynetworks.com