Școala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Grabaț, comuna Lenauheim, județul Timiș, va fi reabilitată și dotată cu fonduri europene. Proiectul cuprinde consolidarea elementelor structurale și reabilitarea termică a clădirii școlii, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reabilitarea elementelor de anvelopă și a instalațiilor sanitare, termice și electrice, echiparea grupurilor sanitare conform normelor în vigoare, construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și montarea de sisteme de supraveghere video și antiefracție.

Curtea va fi amenajată cu zone din tartan, destinate activităților sportive, zone de recreere și alei pietonale. Totodată, școala va fi dotată cu mobilier și echipamente didactice.

De infrastructura școlară modernizată se vor bucura 182 de elevi.

Valoarea totală a proiectului este de 6.962.296,02 lei, din care 6.397.716,12 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.

Proiectul beneficiază de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. 

Contractul de finanțare a fost semnat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional în Regiunea Vest și unitatea administrativ-teritorială Comuna Lenauheim, în calitate de beneficiar.(I.N.)