Timpul de răspuns la o situație de urgență este un factor decisiv în reușita acesteia. Cu toate că pompierii se antrenează constant și depun efort ca să ajungă în cel mai scurt timp la solicitările cetățenilor, nu întotdeauna acest lucru este posibil cu o autospecială mare, sau chiar cu o autosanitară SMURD. 

Astfel, pentru a ajunge în cel mai scurt timp la o intervenție, de la începutul acestei săptămâni pompierii vor putea folosi ca mijloc de transport motocicletele aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș. Conducerea inspectoratului a dispus operaționalizarea celor două motociclete SMURD pentru acordarea primului ajutor medical. 

„Motocicletele SMURD sunt folosite ca primă intervenţie medicală, iar acest fapt conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor, până în momentul în care, în sprijin, ajunge o ambulanţă cu capacitate de transport.

Ca și în anii trecuți, o motocicletă de intervenție SMURD va patrula prin zona centrală a Municipiului Timișoara, asigurând un răspuns prompt în zona pietonală și pe străduțele cu acces limitat.

De asemenea, pentru a asigura o reacție de răspuns cât mai rapidă la situațiile de urgență de pe autostrada A1, cea de-a doua motocicletă SMURD a fost operaționalizată la Punctul de Lucru Topolovățu Mare”, precizează reprezentanții ISU Timiș. (I.N)

Foto: Foto Lau