Vineri, 29 noiembrie, au intrat în posesia ISU Timiș două autospeciale de stingere cu tunuri de apă și spumă și șapte ambarcațiuni pneumatice de salvare și intervenție pe apă și gheață.

Valoarea celor două autospeciale este de aproape 900.000 lei, iar ambarcațiunile au costat 112.000 lei. De asemenea, urmează a fi achiziționat un generator de mare putere, 450 KWA, în valoare de 610.000 lei și un echipament pirotehnic în valoare de 68.000 lei.

Echipamentele au fost cumpărate cu bani alocați de Consiliul Județean Timiș (CJT).

Cred că ultimii doi ani au fost unii dintre cei mai buni pentru ISU, în ceea ce privește dotarea cu echipamente noi. Am alocat sume considerabile pentru a crește capacitatea de răspuns în situații de urgență. Sunt investiții în siguranța timișenilor. Nu ne oprim aici, mai sunt multe de făcut. Alocăm bani celor de la ISU și pe bugetul din 2020”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Conform autorităților județene, investițiile nu se opresc la echipamente, ci sunt alocați bani și pentru imobilele subunităților ISU din județ. Astfel, urmează construcția de noi sedii pentru stația de pompieri Făget și punctul de lucru Cărpiniș. De asemenea, se va realiza și un dispecerat integrat pe amplasamentul existent din Timișoara, str. Cluj nr. 14.

Un alt proiect care vizează siguanța timișenilor este unul transfrontalier, România - Ungaria, cofinanțat de CJT, ce are ca obiectiv achiziționarea a trei autospeciale complexe de intervenție, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 850.000 euro. (I.N.)