Distrugerea jardinierelor cu flori de pe Podul Michelangelo pare să fie o modalitate de distracție la Timișoara. Deși au fost aplicate nenumărate sancțiuni pentru astfel de fapte, ghivecele sfârșesc cu regularitate distruse sau aruncate peste pod. Un astfel de caz a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, mai exact duminică noaptea, când polițiștii locali au surprins din nou în fapt un timișorean. Tânărul, în vârsta de 21 de ani, a fost amendat cu suma de 2.000 lei, deteriorarea materialului dendrofloricol fiind prevăzută de HCL 371/2007 modificată.

De-a lungul timpului, atât tineri români, cât și străini au găsit o modalitate să se distreze atunci când trec prin zona Podului Michelangelo, deteriorând jardinierele cu flori, dar distracția i-a costat scump fiind de fiecare dată aplicate sancțiuni. Până acum au fost surprinși în această postură, pe lângă români și italieni, nemți, belgieni, spanioli, portughezi, turci, israelieni, austrieci și moldoveni”, transmit reprezentanți ai Poliției Locale Timișoara.

Autoritățile atrag din nou atenția persoanelor care deteriorează sau distrug materialul dendrofloricol, băncile, coșurile de gunoi stradal, alte obiecte de mobilier urban că vor fi sancționate drastic. Amenzile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 2.000 și 2.500 lei.


Ioana NICOLESCU