În perioada 29 martie - 12 aprilie la Timișoara va avea loc o nouă ediție ITFest. Proiectul este dedicat pasionaților de calculatoare și jocuri de rețea. Evenimentul va cuprinde conferințe, ateliere de lucru, un târg de locuri de muncă, oferindu-le participanților posibilitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele în domeniul IT. 

„Cea de-a 11-a ediție ITFest pregătește atât conferințe și workshop-uri ce vizează probleme actuale în ceea ce privește perspectivele de carieră și întrebări frecvent întâlnite în domeniul IT, cât și un târg de joburi și un lan-party pentru iubitorii de jocuri eSports.

În contextul nevoii atât de a promova educația non-formală, cât și de a crea un mediu în care tinerii își pot testa cunoștințele, proiectul dorește să completeze abilitățile obținute de către studenți într-un mod cât mai plăcut, pentru ca aceștia să poată pune în practică orele de teorie acumulate în facultate și să experimenteze cele mai noi tehnologii din domeniul IT (tehnologii folosite de companiile din Timișoara)”, transmit organizatori ai evenimentului. 

Programul ITFest cuprinde conferințele „How to start it in IT” și „Start-up vs Multi-națională: Unde să mă angajez?”, workshop-uri de concepere a jocurilor și de dezvoltare a aplicațiilor pentru smartphone-uri, ateliere susținute de companii cu renume precum Microsoft, târgul de joburi și lan-party-ul de League of Legends, DOTA2, Hearthstone și CS:GO. 

Prin conceptul de anul acesta „Learn IT, Prove IT, Improve IT”, tinerii participanți vor putea acumula, testa și îmbunătăți cunoștințele în domeniul IT.

Cei interesați pot completa formularul de înscrieri și pot afla mai multe detalii pe pagina de internet http://itfest.ro/. 

Evenimentul este organizat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

Ioana NICOLESCU